28.3.2009

Vanha ja uusi ikkuna


Tässä vanhan kuistin ikkuna, jota käytettiin mallina uudella puolella.

Lopputulos uudella puolella. Ikkunalaudan alaosan lauta jäi pienemmäksi, ettei tule liian levotonta vaikutelmaa kun uusi veranta on iso ja ikkunoita paljon. Vanhaa muotoa kuitenkin noudateltiin. Markun porukoilta erinomaista kirvesmiehen työtä. Vanhan puolen listasta löytyi lähes identtinen suoraan Salon Puutavarasta.
Posted by Picasa

24.3.2009

Sisämaalaukset aloitettu


Saunatunnelma on uudelta kuistilta hävinnyt, kun seinän ja katon helmipontti ovat saaneet maalia pintaan. Käytimme Uulan uutuus Into-maalia. Se oli oikein miellyttävä tuttavuus, hengittävä ja hajuton. Katossa sävy on puhtaanvalkoinen ja seinässä sävy Helmi.

Vanha hirsiseinä on "hieman" vino.
Posted by Picasa

13.3.2009

Eteisen kaappi


Eteisen päätyyn rakennettiin paikalla 30 cm syvä komero helmipontista.
Posted by Picasa

7.3.2009

Listoituksia


Uuden eteisen ovet ja listoitukset ovat paikoillaan. Ovet löytyivät pinosta talon pihalta. Ovat ehkä palaneen vanhan saunan ovet. Ties kuinka kauan olivat siellä maanneet, vähintään 20 v. Ihmeen hyväkuntoiset, maalauksen jälkeen varsinkin.

Kylpyhuoneen ikkunalauta on tervaleppää, joka suomalaisista puulajeista parhaiten kestää kosteutta. Ne on myös rakennettu hieman kalteviksi. Vedellä ei kyllä tässä kylppärissä voi läträtä, otetaan vain rauhallisia kylpyjä.


Kuistin uudet ikkunalaudat odottavat maalia ja pelargoneja talviunilta.
Posted by Picasa