28.6.2008

Pihamaan siivousta


Saatiin talkooporukkaa siivoamaan pihaa rumentavia rakennusjätekasoja.

Kaikki polttokelpoinen sahattiin polttopuiksi ja niitä varten rakennettiin ensin katos.
Posted by Picasa

15.6.2008

Juhannuksen odotusta


Viime vuonna rappujen vierestä siirretty juhannusruusu on toipunut ja alkoi kukkia.

Kellarista löytynyt Pyrkijä-fillari sai vaaleanpunaista maalia pintaan ja koristaa nyt talon seinustaa.


Juhannusruusut kukkivat myös puskista löytyneen lipputangon jalan reunalla. Lippu ei taida vielä tänä juhannuksena kohota salkoon: tarvitaan jalan kunnostus ja tanko. Mutta ensi vuonna...
Posted by Picasa

10.6.2008

Keittiön tapetointi


Vihdoin päästiin aloittamaan keittiön tapetoiminen.

Nurkat olivat erityisen haastavia varsinkin uuden ja vanhan seinän välissä.

Tapetti on Sanduddin Isoäidin aikaan mallistosta. Tyyliltään se on lähinnä talon iän mukaista (1920) art decoa, jossa luonnosta tulevat kuviot, marjat ja lehdet kuitenkin muistuttavat vielä jugendista. Marjat ja kukat sopivat keittiömiljööseen ja vaalea väri antaa rauhallisen taustan tuleville värikkäille sisustusesineille.

Perintökaappi pääsi vihdoin omalle paikalleen. Vanha ikkunakin tuntuu siltä, että se olisi aina ollut tällä paikalla. Ennenhän tällä seinällä oli siis vain yksi ikkuna keskellä; nyt kaksi, joista tämä on rannanpuoleinen.
Posted by Picasa

7.6.2008

Keittiö valmistumassa


Keittiön tasot (38 mm tammea) saapuivat ja keittiö alkaa vähitellen valmistua. Liesitaso on Ranskasta tilattu, jossa on 2 induktio-keittolevyä ja 2 keraamista keittolevyä, ettei kaikkia ikivanhoja kattiloita pidä laittaa uusiksi. Väliaikaiset Ikean Duvbo-ovet tulevat vielä vaihtumaan oikeisiin helmipontteihin. Toimivuudesta ei tingitä, joten hyväksihavaitut laatikkomekanismit säilyvät. Myöskin melamiinirungot jäävät umpipuisten sijaan käytännöllisyyssyistä. Jos talo jostain syystä jää kylmilleen, vältetään runkojen halkeilu ja vääntyily.

Laskimme altaaseen ensimmäiset vedet, jippii!!! Vesi menee ainakin ulos oikeaan paikkaan.

Liesituuletin ei vielä ole valmis, yläosa puuttuu ja todennäköisesti puulista maalataan valkoiseksi. Ehkä... Tuoksupelargoni viihtyy ikkunalla ja toivottavasti ikkunan eteen istutettuun kukkapenkkiin ilmestyy kaunista katsottavaa. Seuraavaksi tapisointia ja sähkötöitä.
Posted by Picasa

2.6.2008

Viherpuuhastelua


Sireenit kukkivat nyt upeasti.

Näkymä vintin ikkunasta kukkivien omenapuiden yli.

Kasvihuoneen automaattinen kastelujärjestelmä (Blumat) toiminnassa sitruuna- ja oliivipuun juurella sekä rucola-paljussa.

Yhdessä naapurin kanssa kaadettiin puita rannassa yhteiseltä rajalta.
Posted by Picasa