24.1.2008

Kellarin ikkunat


Kellarin ikkunat teetettiin puusepänliike Sinnelällä Suomusjärvellä. Yök, muovilistat alareunassa, mutta suotakoon myönnytys uudisrakentamisen puolella.

Ikkunat saavat ensimmäiseksi kyllästyksen lämmitetyllä pellavaöljyllä.
Posted by Picasa

20.1.2008

Maalaushommia


Ulkoverhoilun perinnelankut maalattiin valmiiksi Uulan öljymaalilla sävyllä Kaisla. Uusi kellari toimii mainiona verstaana näin talviaikaankin.

Rakennustelineestä puolestaan tuli oivallinen kuivatusteline maalatuille lankuille.

Lintulautakin sai Rantakallion tulevan värityksen.
Posted by Picasa

18.1.2008

Sahauksia ja shoppailua


Ikkuna-aukko sahataan alas asti uudeksi oviaukoksi laajennusosaan.

Laajennusosa sijaitsee vähän alempana, joten tarvitaan pari porrasaskelmaa.

Verannan takkaa varten sahataan reikä hirseinään. Takka tulee samaan hormiin vanhan puulieden kanssa.

Korjausrakentajan paratiisi Ruotsissa on Nacka Byggnadsvård, josta löytyi ajanmukaisia vetimiä ja valokatkaisijoita pilkkahintaan.
Posted by Picasa

4.1.2008

Inspiraation lähde


Näin talvisen hiljaiselon aikaan on hyvä julkaista kuvia Berghamnissa sijaitsevasta vanhasta Västerbyn kalastajatilasta, joka toimii innoittajana Rantakallion rakentamisessa. Västerbyn tilaan kuuluu 1920 rakennettu kalastajatalo, laituri, venevaja, rantavaja sekä valvontatupa, joka pääasiassa on tutkijoiden ja oppaiden käytössä. Talon keittiö on sisustettu tyypillisin 1940 - 50 -luvun esinein. Kamarissa ja salissa on näyttely, joka valokuvin ja tarinoin kertoo elämästä Berghamnissa 1900-luvulla. Valokuvia on 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä 1980-luvulle saakka. Valitettavasti museo oli jo elokuussa kiinni, joten sisäkuvat on otettu ulkoa ikkunan läpi.


Posted by Picasa